Ваши дела Конкурси

Кога љубовта си оди

Разделба

Се разделуваме…

Но, минатото наше

в сеќавање останува

сеедно каде оди

и каде застанува.

Се сеќавам…

На плажата езерска

се сретнавме ние,

а срцето почна

силно да ми бие.

И дознав…

Првата љубов тогаш

во мене се роди,

љубовта најсилна

в срце што ми броди.

Сега знам…

Времето брзо лета

и за тоа нема лек,

а љубовта наша-

имаше краток век.

Крајот дојде…

Ти замина од мене,

од онаа што те сака

и за последно збогум

ми подаде рака.

Се надевав…

За нови средби

ти пак ќе подадеш рака…

Но, времето ми шепоти

дека веќе не ме сакаш.

Автор:
Ева Василева VII одд
ООУ„ Никола Вапцаров“ – Струмица
Ментор: Даниела Пејева Митева

                            

                              

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје