Ваши дела Конкурси

Мала големина

Залутав беспомошно барајќи

го патот на безизлезноста.

Трагајќи по реалното

во оваа наша нереалност

или пак можеби

само добра слика на заблудата.

Постои ли смислата

на нашето постоење?

И ако постои,

скришно ли се губи во постојаноста

на нашето живеење?

Човек си – како да не си,

една мала, небитна прашинка

која кружела, кружи и ќе кружи

засекогаш загубена во просторот и времето.

Ти што сега молчиш

и длабоко во себе

ги туткаш твоите немири,

гледаш ли колку е мала

таа наша големина?

Автор:
Милена Тасевска

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје