Ваши дела Конкурси

Пролетни слики

Дојде најубавата пролет

птиците ни се вратија со полет.

Сонцето силно грее,

славејот в гнезденце пее.

Мравките вредни за работа се фатија,

штурчињата со музика ги испратија.

Сонцето на небото блеска,

кокичето на качунката ѝ ракоплеска.

Медо од зимскиот сон се буди

дојде пролет, па не му студи.

Пчеличката ита, прави мед

од зумбулчето никнато во првиот ред.

Автор:
Виктор Димов III-1
ОУ „Блаже Конески“-Велес
Ментори:
Магдалена Камчева / Павлина Андова

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје