Ваши дела Конкурси

Големата (е)миграција

Не сакаме веќе да летаме на југ.

Непријатно време,

остри јазици.

Нашето мало јато

се колве самото себеси.

Ние сè повеќе летаме на запад.

Макотрпен пат

кон интелектуален живот.

Нашето уште помало јато

се претопува постепено во друго.

Автор:
Билјана Беламариќ

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје