Ваши дела Конкурси

Мртви

Ми пиеш од мртвилово во душава,

како последна капка вода ме голташ,

та стануваш поцрн и од катранот,

помртов од твоите и моите предци.

„Душата твоја е како мојата’’ – ти велам.

„Не е важно’’ – велиш,

„исти да сме, да ги споиме црнилите,

та можеби друга боја ќе станат’’ – ми велиш.

Автор:
Ана Рувиноска

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје