Skip to content

Момент

  • by

Откажи се од времето

и заплови во бесконечниот песочен часовник

каде ќе го видиш секое зрно,

изброи го секое и заборави го бројот,

нека удира во глава пулсот,

осети го секое отчукување

со што ќе го заборавиш претходното

и нема да мислиш на следното.

Биди присутен тука,

влези во тој вселенски транс-ритам

па да бидиш на фрекфенција на која никој не е,

каде облаците се спојуваат,

а месечината прозборува,

очните капаци стежнуваат,

а очите прогледуваат,

телото трепери

а душата пропејува.

Одлетај со мисли

нека мозокот е на патување.

Автор:
Х.Б.

Напишете коментар