Ваши дела Конкурси

Пролетна песна

Пролет дојде

сонцето силно грее

на расцутено дрво

славејче песна пее.

На зелена ливада

детски џагор се шири

некој игра со топка,

некој на кавалче свири.

Пчелките зујат

летаат спокојно, мирно,

од цвет на цвет

највкусен е пролетниот мед.

Куќичка за птици

дедо во дворот прави,

околу него трчаат

јагниња мали.

Автор:
Бојана Весов III-1 oдд
ООУ ,,Блаже Конески’’- Велес
Ментори :
Магдалена Камчева / Павлина Андова

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје