Ваши дела Конкурси

Пролет (2)

Едно мало цветче

никнало во ретче.

Mалечко и мило

тоа волшебно било.

Прекрасен е тоа цвет

што расте во пролет,

а пчеличката од цвет на цвет

прави сладок мед.

Птиците се во лет,

дрвјата во дрворед.

Зумбули, кокичиња,

качунки, лутичиња.

Мравка на работа појде

дури во есен дома ќе дојде.

Птиците од југ се враќаат

на децата песна им праќаат.

Децата играат, се смеат

и радосно си пеат.

Радост и среќа,

плодови полна вреќа.

Цветот разлистува и цвета,

ластовицата радосно лета.

Како цела убавина на овој свет

да пристигнала оваа пролет.

Автор:
Лука Коциќ
ООУ „Блаже Конески“ Велес
III-1 одделение
Ментори:
Магдалена Камчева / Павлина Андова


Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје