Македонска поезија Поезија

Чекање

Крај очи, шимшир боени

При усни, румено полни

Млада вика, љубовта сѝ

Крај шадрван декаден

При река дива брзалка

Гледа кон него

Поглед прекорен втаса

Дур гора крие чадето

Тропот издаде либето

Плач среќен бие гласно

Крај двамата млади

Зорнина ги осветли

Како бисери бели охридски

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје