Здив

   Одлучија да го испратат својот пријател, тој пак бледолик без знак на заинтересираност ги набљудуваше … Прочитај повеќе

Read More

Зошто?

Велат,

зборовите ми биле неразбирливи

Мислите пак,

извртени како морнарски јазол

Колку чини прашувам,

говорот … Прочитај повеќе

Read More

Љубов од Ацо Шопов

 ,,Патував долго,

патував цела вечност,

од тебе до мојата небиднина”.

                                     A. Шопов

                                                                                                   Рецитира: Мишо Ристовски
Прочитај повеќе Read More