Skip to content

Литературен награден КОНКУРС за поезија и проза

ОД 15 МАЈ 2019 ДО 31 МАЈ 2019
(РЕЗУЛТАТИТЕ ЌЕ БИДАТ ОБЈАВЕНИ НАЈДОЦНА ДО 15 ЈУНИ)

СЕКОЈ ИМА ПРАВО НА УЧЕСТВО САМО ВО ЕДНА КАТЕГОРИЈА :


МИЛИЦА ПАУЛУС И АКАДЕМИЈАТА „ЕУРОАРТ“ ОД ШТИП, РАСПИШУВААТ НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЈА И ПРОЗА – ИЛИ СО КНИГА, ИЛИ СО ПОЕТСКА ТВОРБА ИЛИ СО РАСКАЗ ИЛИ СО ЕСЕЈ.

КНИГИТЕ ДА НЕ СЕ НАГРАДУВАНИ, А МОРА ДА БИДАТ ИЗДАДЕНИ!!!!!!!
ГОДИНАТА НА ИЗДАВАЊЕ НЕ Е ВАЖНА.

КНИГИ – ПОЕЗИЈА ЗА ВОЗРАСНИ, МЛАДИНА И ДЕЦА (ЗА ДЕЦА НАЗНАЧЕТЕ ПРЕДШКОЛСКА ИЛИ ШКОЛСКА ВОЗРАСТ)


КНИГИ – ПРОЗА ЗА ВОЗРАСНИ, МЛАДИНА И ДЕЦА!
(ЗА ДЕЦА НАЗНАЧЕТЕ ПРЕДШКОЛСКА ИЛИ ШКОЛСКА ВОЗРАСТ

КНИГИ – АФОРИЗМИ

КНИГИ – ХАИКУ

ЗА КНИГИТЕ И РАСКАЗИТЕ, НАГРАДИТЕ ЌЕ БИДАТ УШТЕ ПРЕД МАНИФЕСТАЦИЈАТА ОДРЕДЕНИ, А ДИПЛОМИТЕ- ПРИЗНАНИЈАТА ЌЕ ИМ БИДАТ ДОДЕЛЕНИ НА НАГРАДЕНИТЕ НА САМАТА МАНИФЕСТАЦИЈА.

ПОЕТСКИТЕ ТВОРБИ ЌЕ СЕ ЧИТААТ ПРЕД ЖИРИ – КОМИСИЈА НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА.

ПОЕТСКИТЕ ТВОРБИ ДА НЕ СЕ ПОДОЛГИ ОД 25 СТИХОВИ – ЌЕ ИМА ИСКЛУЧУВАЊЕ! ТЕМАТА Е СЛОБОДНА.

РАСКАЗИТЕ И ПОЕТСКИТЕ ТВОРБИ ДА НЕ СЕ ИЗДАДЕНИ ВО КНИГА!

НА МАНИФЕСТРАЦИЈАТА ЌЕ БИДАТ ДОДЕЛЕНИ СЛЕДНИТЕ НАГРАДИ:

– ПОЕТ НА ГОДИНАТА
– СЕВКУПНО ТВОРЕШТВО
– ГРАН ПРИ НА ПОЕЗИЈАТА
– ВО СЕКОЈА КАТЕГОРИЈА , ПО ЕДНА КНИГА НА ГОДИНАТА
– УМЕТНИК НА ЛИРИКАТА
– НАЈГОЛЕМА НАГРАДА ЗА НАЈУБАВА ПОЕТСКА ТВОРБА
– ЗА НАЈДОБРА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА ТВОРБА
– ЗА НАЈУБАВА ТЕМАТСКА ТВОРБА
– ЗА НАЈУБАВА ЛИРСКА ТВОРБА
– ОСТАНАТИТЕ: ПРВА, ВТОРА И ТРЕТА НАГРАДА

ДЕЛАТА ДА БИДАТ НАПИШАНИ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И НА КИРИЛИЦА!

НАГРАДЕНИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ДИПЛОМИ – ПРИЗНАНИЈА СО ПЕЧАТ И ПОТПИС НА АКАДЕМИЈАТА „ЕУРОАРТ“ И ФАКСИМИЛ И ПОТПИС НА МИЛИЦА ПАУЛУС!

ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА ИСПРАТЕТЕ ГИ ВАШИТЕ ДЕЛА:
КНИГА, РАСКАЗ ЗА ВОЗРАСНИ ИЛИ ПОЕТСКА ТВОРБА ЗА ВОЗРАСНИ ВО ПОШТЕНСКОТО САНДАЧЕ НА ФБ (ИНБОКС) НА МИЛИЦА ПАУЛУС!

ЗА КНИГАТА, ЌЕ ВЕ МОЛАМ НАПИШЕТЕ И ЗА КОЈА ВОЗРАСТ Е КНИГАТА!

ПРЕТСЕДАТЕЛ И ЧЛЕН НА ЖИРИ – КОМИСИЈАТА Е МИЛИЦА ПАУЛУС. ЗА ДУГИТЕ ЧЛЕНОВИ ЌЕ БИДЕТЕ НАКНАДНО ИЗВЕСТЕНИ!

МАНИФЕСТАЦИЈАТА ЌЕ СЕ ОДРЖУВА ВО ШТИП НА 17 АВГУСТ (САБОТА) 2019. ЗА ЛОКАЦИЈАТА ЌЕ БИДЕТЕ НАКНАДНО ИЗВЕСТЕНИ!

ДИПЛОМИТЕ – ПРИЗНАНИЈАТА ЌЕ БИДАТ ДОДЕЛЕНИ САМО НА ПРИСУТНИТЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА – БЕЗ НИКАКОВ ИСКЛУЧОК!

ЌЕ ИМА БОГАТА ПРОГРАМА СО ИЗВОРНИ ПЕСНИ, ИЗВОРНИ ИНСТРУМЕНТИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ ИГРАОРЦИ!

СО НЕСТРПЕНИЕ ГИ ОЧЕКУВАМЕ ВАШИТЕ ПРЕКРАСНИ ДЕЛА!

МНОГУ СРЕЌА !

Извор:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2244366468973262&set=a.492338394176087&type=3&theater

Напишете коментар