Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Ослободување – Оливера Цветковска Јанушевска

 

Телото се опушта,
почнува да дише секој дел од моите гради,
вдишувам зрак,
здивот благо ги полни моите сетила.

Праќам енергија до секоја пора
и почнува да живее во мене како среќа,
тоа лице прави форми на насмевка што низ космосот се разлева.

Издишувам со сета леснотија на денот
ги пуштам да заминат сеќавањата, нашите илузии.

Дел по дел телото го напушта здивот, тебе,
празнејќи го духот чиниш е некакво олеснување.

Издишувам, зрачам
А ти веќе не болиш!

Автор: Оливера Цветковска Јанушевска

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје