Skip to content

Листа на 10-те најпродавани автори во 2019-та година во Македонија според сајтот „Купи книга“

Читателите и оваа година го ставија на првото место авторот Гијом Мисо, според топ 10 листата на најпродавани и најчитани книги во нашата држава за 2019 година што ја објави КупиКнига.мк!

На листата на топ 10 најпродавани книги за 2019 година се:

1. „Девојката од Бруклин“ – Гијом Мисо

2. „Ако не постои утре“ – Гијом Мисо

3. „Т.е. љ.у.б.а.м. – тоа е вистината“ – Александар Алексов

4. „Девојката и ноќта“ – Гијом Мисо

5. „Апартман во Париз“ – Гијом Мисо

6. „Станарката на замокот Вајлдфел“ – Ен Бронте

7. „Е, баш ме заболе“ – Марк Менсон

8. „Црна како абанос“ – Сала Симука

9. „Точка на измама“ – Ден Браун

10. „Лесен начин да ставите крај на пушењето“ – Ален Кар

Извор

Напишете коментар