Литература Македонска поезија Поезија

Ангел

Јас престанав да мислам дека постоиш.

Се разлеа во времето и остана таму да чмариш

Во маглините на просторот

Но добив порака,

Порака дека доаѓаш

Дека те пратиле ангелите

И не можев да поверувам

Дека си тука

Дека си пред мене

И те прегрнав толку силно

Што стана ангел

И ме облече во бело

И сега знам ангелите постојат

Засекогаш.

Посебно во нашите прегратки.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје