Skip to content

6 знаци кои покажуваат дека сте духовно будни

Својата апсолутна вредност ја откриваме дури тогаш кога сме духовно разбудени. Кога ќе доживеете духовно будење ќе почувствувате дека големи промени продираат длабоко во деловите од вашето битие и ќе ви се чини дека ве движи некоја голема животна сила којашто досега не сте ја почувствувале. Следниве знаци укажуваат на духовно будење.

1. Често сонувате

Интензивни, необични, живи и динамични сонови можат да бидат знак дека вашата душа се разбудила. Преку соништата можете да примате важни пораки, но и да се ослободите од стресовите, стравот и напнатоста. Што и да се појави во вашиот сон, прифатете го како начин на чистење на енергијата и комуницирање со универзумот.

2. Некои луѓе исчезнуваат од вашиот живот

Со некои луѓе губите конекција, ја откривате нивната мрачна страна и полека се оддалечувате од нив. Нивното место наскоро ќе го заземат луѓе со кои ќе имате заеднички ставови, радости и заслужуваат да бидат дел од вашиот живот.

3. Чувствувате големена потреба за медитација и мир

Потешко ја поднесувате буката и потребни ви е да си посветувате себеси повеќе време. Свесни сте за сите ваши постапки и сакате да размислувате за животот и насоките во кои се развива. Се трудите да бидете подобри и да бидете дел од оние што допринесуваат за општото добро. Во пронаоѓање мир и емотивна рамнотежа најмногу ви помага медитацијата.

4. Вашите стравови исчезнуваат

Стравовите кои најмногу ве вознемируваат сега конечно исчезнуваат. Ризикувате и ги правите работите што ве исполнуваат, а претходно немавте храброст да ги пробате истите. Подготвени сте да ја зборувате вистината, не ве плаши туѓото мислење и се чувствувате слободно. Од друга страна, старите стравови се заменети со нови бидејќи тоа е дел од човечката природа. Сепак вие со нив се соочувате храбро и подготвени сте да работите на нивно ослободување.

5. Имате нова искра живот

Во вас се појавува нова искра живот. Искра која сака нов начин на живот и радост. Имате желба да дадете сè од себе и да си помогнете и себеси и на светот.

6. Негувате блажено чувство на љубов

Чувствувате необјаснив бран љубов кон себе и кон сè околу вас: кон луѓето, животните, билките и ѕвездите на небо. Гледате убавина во сè што ве опкружува и ја чувствувате силата на љубовта.

Дознајте и како да ја активирате моќта на универзумот за да ви се исполнат желбите.

Напишете коментар