Skip to content

Конкурс на меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“ – Гостивар

Меѓународниот поетски фестивал “Литературни искри” го објави конкурсот преку кој ќе се избираат најдобрите поетски творби за овогодишното издание на манифестацијата. Темата на песните е слободна.

На годинешното издание на фестивалот, седмо по ред, право на учество имаат поетите од Македонија и од балканските земји, и тоа во две возрасни категории, до 18 години и над 18 години.

  • На конкурсот учествуваат со испраќање три необјавени песни, не подолги од 32 реда, напишани на мајчин јазик.
  • Песните се доставуваат во WORD документ и истите треба да се лекторирани.
  • Творбите се испраќаат на електронската пошта на фестивалот: [email protected]
  • Крајниот рок за пријавување е 31 март 2020 година.

Повеќе информации за конкурсот може да добиете на следниот линк: Извор

Напишете коментар