Skip to content

10 инспиративни мисли кои ќе ја разгорат желбата за успех во вас: „Патот до успехот и патот до неуспехот се речиси исти“

Успехот и неуспехот имаат различна дефиниција, но некогаш патиштата до нив можат да бидат исти. Прочитајте ги следниве инспиративни мисли кои ќе ја разгорат желбата за успех кај вас!

1. ,,Дали сакате да ви дадам формула за успех? Сосема е едноставна, навистина: Двојно ја зголемуваш својата стапка на неуспех. Размислуваш за неуспехот како да е непријател на успехот. Но, тој воопшто не е. Може да бидете обесхрабрени од неуспехот или можете да научите од тоа, па затоа напред и правете грешки. Направете сè што можете. Затоа, запомнете дека ќе најдете успех“ -Томас. Ј. Вотсон

2. ,,Не дозволувајте стравот од губење да биде поголем од возбудата за победа” – Роберт Кијосаки

3. ,,Нема тајни кога станува збор за успехот. Тој е резултат на подготовката, напорната работа и учење од неуспехот” – Колин Пауел

4. ,,Ако нешто сакаш навистина да направиш, ќе најдеш начин. Ако не сакаш, ќе најдеш изговор” – Џим Рон

5. „Човекот не може да се искачи по скалилата на животот со рацете в џеб“ -Американска поговорка

6. „Ако сакате да успеете во општеството, убијте ја својата совест“ – Остан Мирабаи

7. „Успехот не е конечен и неуспехот не е фатален: важна е храброста да се продолжи“ -Черчил

8. „Подобро да не се успее со оригиналност, наместо да се успее со имитација“ – Херман Мелвил

9. „Патот до успехот и патот до неуспехот се речиси исти“ – Колин Р. Дејвис

10. ,,Подобро е да бидете пират отколку да се приклучите на морнарицата” –Стив Џобс

Викторија Саздовска

Напишете коментар