Skip to content

Конкурс за најдобар расказ под мотото „Пехар за најдобриот“ распишан од Фондација „Такец“

Под мотото ПЕХАР ЗА НАЈДОБРИОТ распишан е конкурс за НАЈДОБАР РАСКАЗ по повод одбележувањето на 98 години од раѓањето на ДОАЈЕНОТ НА МАКЕДОНСКОТО НОВИНАРСТВО Димитар Димитровски – ТАКЕЦ, 01.09.1922-01.05.2015г.

 • Право на учество на конкурсот имаат СИТЕ, без исклучок, на тема: ГО ЉУБАМ ЖИВОТОТ.
 • Расказите да се испраќаат во писмена форма на адреса на организаторите во време од: 25.2 до 10.3 колку што ќе трае конкурсот. (Едит: конкурсот е продолжен до 20.3 од страна на организаторите).
 • СЕКОЈ УЧЕСНИК ГО ЗАДРЖУВА ПРАВОТО НА УПОТРЕБА НА СВОЈ МАЈЧИН ЈАЗИК.
 • ДОЛЖИНАТА НА РАСКАЗИТЕ ДА НЕ БИДЕ ПОВЕЌЕ ОД 3 страници А 5 формат.
 • Секој учесник на конкурсот својот расказ ќе го обележи со ШИФРА во замена за своите лични податоци. НА ДЕНОТ НА ОБЈАВУВАЊЕТО НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОД КОНКУРСОТ ДОЛЖЕН Е ДА ДОСТАВИ ПРИМЕРОК – копија ОД РАСКАЗОТ заради идентификација со назнака на своето ЛИЧНО ИМЕ.

  УЧЕСНИЦИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД КОТИЗАЦИЈА.

  НАЈДОБРИОТ РАСКАЗ ќЕ БИДЕ НАГРАДЕН СО НАЈВИСОКОТО ПРИЗНАНИЕ.
  Ќе се доделуваат и: 2 први, 2 втори, 2 трети награди.
  1 ГРАН ПРИ и СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА ПРВОПРИСТИГНАТИОТ.
 • Пратките во затворен плик да се испраќаат на адреса: Гордана Петров Такец, Ул. Димитар Влахов број 3, Битола.
  За евентуални консултации на телефоните, 070 229 576 и 071 317 178.
  ФОНДАЦИЈА ТАКЕЦ, ЛАТЕРАЛ, здружение за аудио визуелни уметности, литература, филм, Битола БИТ СЛОВИСТ, клуб на писатели и креативци, Битола.

Напишете коментар