Литература Македонска поезија Поезија

Константин Миладинов – Желание

Кога ке доит при мене!

Кога ке седнит до мене!

Така си велеф ката ден.

Ја кога дојде у мене – как ке излеза пред неја!

Да не би дошла никога!

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје