Литература Македонска поезија Поезија

Празни улици

Нема никого по улиците

 Издишала земјата

 Од брзаниците на чекорите кои залутале

Во сите залутани правци

Искривени тротоари, необележани раскрсници

Денес сите ја знаат својата цел

Читаат час по час

Чекаат нов чудотворен лек

Задлабочени во длабоките екрани

Стануваат сѐ повеќе виртуелни

Стануваат сѐ повеќе оддалечени

Стануваат сѐ повеќе затворени

Во светот на стравот.

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје