Мотивација плус која ќе ве поттикне да почнете со работа веднаш

Секому му е потребна малку мотивација за да остане мотивиран. Некогаш ја наоѓаме многу лесно, но некогаш таа ни недостига. Во тие моменти убаво е да се потсетиме на следниве мотивирачки мисли кои ќе ве придвижат. Прочитајте ги и мотивирајте се!

1. ,,Твоите лимити се само твоја фантазија”.

2. ,,Буткај се себеси бидејќи никој тоа нема да го направи за тебе”.

3. ,,Понекогаш подоцна станува никогаш. Направи го тоа сега”.

4. ,,Големите работи никогаш не доаѓаат од комфорната зона”.

5. ,,Успехот не те наоѓа тебе. Треба да влезеш во рингот и да го зграпчиш”.

6. ,,Сонувај на големо. Прави уште поголеми работи”.

7. ,,Не запирај кога си уморен. Запри кога си готов со извршувањето на работите”.

8. ,,Ќе биде тешко, но тоа не значи дека ќе биде невозможно”.

9. ,,Не чекај ја можноста, направи ја сам”.

10. ,,Понекогаш сме тестирани од животот не за да се покажат нашите слаботи, туку за да станеме посилни”.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели