Вашиот глас Македонска поезија Поезија

Остави ме сам

Можеби не заслужувам
љубов да почувствувам
далеку да останам
од твоите очи оттргнам
па да полетам
иако крилја немам
ме повреди бескрајно
а сепак моето име
го шепотеше тајно
онака во тишина
онаму каде нема
светлина и топлина
а сепак нешто постои
кое не сака да нè одвои.


Автор: Вукашин Ступар

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје