Литература Македонска поезија Поезија

Виртуелна песна

Виртуелна песна се испраќа

До невидливи читатели

Виртуелен излез од беспаќа

За нашите пријатели.

Виртуелно сонце испраќаме до вашиот екран

Да блика во вашите очи

А ние секој ден си правиме билан

За да видиме колку нашиот блог љубов точи.

Виртуелниот збор е некогаш со болдирани букви

А хартијата станала наша тастатура

Допираме до срца секакви

И ветуваме весело сонце и разновидна литература.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје