Детско катче Песни за деца

Ветар – Јован Јовановиќ-Змај

Јас сум ветар, кревам прав,
зар не ви е, деца, страв?

Ту сум дете како вас,
дувам кроце секој час.
Ту ќе станам момче итро,
ќе заиграм оро ситно,
пискам како лута змија,
ко фортуна страшна вијам.

Затворете, прозор, врата
оти деца, ќе ве фатам!

Јас сум ветар, кревам прав,
зар не ви е, деца, страв?

Јован Јовановиќ-Змај

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје