Литература Поезија Светска поезија

Епитаф за еден поет – Октавио Пас

Сакаше да пее, да пее
за да го заборави тој
животот вистински свој од лаги
и да го запомни
својот лажен живот од вистини.

Октавио Пас

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје