Литература Македонска поезија Поезија

Ден на трудот

Денес кога трудот никој не го вреднува

Работникот не се ни погледнува

Денес кога и работник на работник не му е брат

Секој отишол сам по свој пат.

Работници, сплотете се сите

Зошто ни се намалуваат дните!

Само кога работници раце ќе здружат

На никој нема бесполезно да служат!

Да бидеме заедно во оваа борба

Која не бодри во нашата верба

Дека утре ќе биде подобар ден

Нека е вечен овој ден на животот мачовен!

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје