Детска игра

Ајде сите дечиња

подајте ги вашите рачиња,

да играме игри заеднички

и да пееме славенички

херојски наши песни,

за деновите да ни бидат

весели, убави и лесни.

Ајде сите дечиња,

подајте ви вашите рачиња,

да рашириме шарен круг,

нема да чекаме да дојде ден друг,

сега е нашиот момент славен

не смее никој да биде бавен,

секој од нас е активен.

Ајде сите дечиња,

подајте ги вашите рачиња,

да негуваме добрина и мир,

нека се чуе во цел светски шир,

дека ние сме децата на светот,

и со нас е поубав векот,

кога сме погласни од тивкиот шепот.

Наталија Наумовска

close

Впиши го војот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели!