Животот е еден

Споделувам со вас една кратка песна за деца, наменета за најмалите и најмилите!

Животот е наше најголемо богатство,

Ние во него го градиме нашето царство.

Другаруваме, учиме и се смееме,

Кажуваме приказни, басни и песни пееме.

Животот да се сака треба,

Тој треба да е една весела врева,

Животот не е шега,

Тој се случува овде и сега.

Животот е наш најскапоцен дар,

Заедно со луѓето оди во пар.

Што е животот ако не е игра,

Човек кој силно гравитира,

По Земјината топка,

Или срце кое секогаш

Е спремно да заигра.

Животот е еден,

Никогаш не заборавајте

Колку е тој вреден.

Не дозволувајте да ви биде беден,

Ниту безвреден и апсурден.

Животот е еден,

Живејте од ден за ден!

Наталија Наумовска

 
close

Впиши го војот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели!