Skip to content

Надеж за љубов – Никола Миланоски

  • by

Не можам да ги оттргнам мислите од неа

како постојано секаде да ме гонеа,

не знам каква е таа надеж што ме обзема

и со еден поглед од неа што се топам

сосема.

Толку лесно се губи здивот пред неа

често од погледи образи и се црвенееа,

ништо на светот не би споредил со неа

очиве само со нејзината убавина се

нахранеа.

Би сакал барем за миг љубов да ми дари

и со животов мој нека загосподари,

и оваа болка за неа да ја совладам

со сочноста на усни да се засладам.

19.05.2020.

Автор: Никола Миланоски

Напишете коментар