Skip to content

Соопштени се резултатите од конкурсот „Планетопија“

Организаторката на конкурсот Милица Паулус пред малку на нејзиниот фесјбук профил ги соопшти резултатите од интернационалниот конкурс „Планетопија“.

На следниов линк можете да пристапите до објавата, а меѓу наградените се и Викторија Саздовска со втора награда во категорија „куси прозни дела за возрасни“ за делото со наслов „Сирената на бегството“, и Наталја Наумовска со прва награда во истата категорија „куси прозни дела за возрасни“ за расказот насловен „Куфер“.

Честитики и до сите останати наградени учесници!

Напишете коментар