Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Блескост – Никола Миланоски

Раскошна е твојата убавина

сончевина внела во мојата срцевина,

но ти си како планински врв кој тешко се освојува

и ти си таа пред која снагава се покорува.

Твојата близина прави душава со

спокој да се напојува,

за тебе со голи раце со најсилни војски вреди да се завојува.

Да си тука и во мракот

сонце ќе ми изгрејува,

да си тука и на ликот постојано

насмевка ќе ми отсјајува.

22.05 2020

Автор: Никола Миланоски

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје