Литература Македонска поезија Поезија

Нашите учители

Вашето дело ќе остави траен спомен

Кај Слајванскиот народ раселен

Кој немал писмо свое

Но за ука бил желен.

Ве испратиле во мисии разни,

Секаде сте ширеле просвета

Затоа ние денес ве славиме

Заради вашата мисија света.

Вашето писмо на кое пишуваме

Ќе остане за секоја следна генерација

Тоа е нашето најголемо богаство

И наша вечна инспирација.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје