Литература Македонска поезија Поезија

Црвена ружа

На Јасунари Кавабата

Моите очи беа црвени ружи.

Мојот сон беше уметноста над смртта.

Божествено лудило!

Мојот сон беше чисто огледало,

Мојот дух беше просветлена моќност

Разулавена смиреност.

Моето детство, приказна со брз крај

Мојот живот нова исткаена книжевност,

Експресивна смрт,

Во која конечно се пронајдов.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје