10 индиски мудрости за животот

За денеска подготвивме статија во која ги прикажуваме десетте индиски мудрости за животот. Бидејќи знаеме дека тој е еден и единствен, секогаш е убаво кога има што да научиме во врска со него. Прочитајте ги во продолжение!

1. „Малата пупка ги растворува латиците велејќи: О, драг свету, немој да овенеш!“

2. „Реката може да стане море, но нема никогаш да постигне морето да биде дел од неа.”

3. „Само тоа што го правиме од љубовта го правиме слободно, независно колку патење произлегло од тоа.“

4. „Свету, кога ќе умрам, во својата тишина сочувај само еден збор за мене: Љубев.“

5. „Во љубовта исчезнуваат сите животни спротивставености.“

6. „Големата Божја моќ е во благоста на ветрот, а не во бурите.“

7. „Големите срца сакаат, малите бараат да бидат сакани.“

8. ,,Подобро е да имаш дијамант со неколку мaани, наместо совршен камен.”

9. ,,Оној кој има вистински пријател покрај себе, нема потреба од огледало.”

10. ,,Немој да се пазариш за риби кои сè уште пливаат во водата.”

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели