Спомени од тебе – Ивана Христова

Се прашувам…

Што ли правиш сега?

Тагуваш, се радуваш!?

И за што всушност размислуваш!

По многу години поминати,

по многу спомени изникнати

останаа слики искинати…

Животот е тежок, има патишта разни,

спомени оставени со векови празни…

Кога за прв пат те сретнав,

нешто чувствував, а знаев,

во љубовта верував и не се каев…

Тешко ми беше да кажам „те сакам“

но зошто баш тебе?

Ете не можам да сфатам

и повторно да сакам, не можам да те вратам…

Сѐ што е убаво некогаш ќе престане,

aма љубовта кон тебе вечно ќе остане.

Тебе вечно ќе те памтам,

а на сеќавањата што ми ги остави

повторно ќе им се вратам…

Јас прекасно сфатив,

дека по тебе патев,

но кога ќе те видам,

сакам повторно радосна да бидам…

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели