Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Надоаѓаат реките – Сања Атанасовска

Надоаѓаат реките
да ја однесат куќата што не е дом
ме уби со поглед неколку пати
и пак оживеав
овој пат нема спас
ќе се удавам
ќе бидам зелен лист
што ќе плива на површината
ќе бара коцки чоколада
ќе кажува убави зборови за луѓето
надоаѓаат реките
надоѓаат стравови големи колку небото.

Автор: Сања Атанасовска

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје