Skip to content

8 мотивациони мисли кои ќе ве поттикнат да се борите за вашите соништа

Сите барем во еден миг во животот сме се почувствувале безнадежно. Сите сме посакале барем во еден миг да се откажеме, но кога не сме се откажале всушност се случиле најубавите работи.

Ви преставуваме неколку мотивациони мисли за тоа зошто никогаш не треба да се откажувате од вашите соништа.

1. „Во секој момент на одлука, најдоброто нешто што можете да го направите е вистинската работа. Следната најдобра работа е погрешна работа. Најлошото нешто што можете да го направите е ништо.“ – Теодор Рузвелт

2. „Предизвиците се подароци што нè принудуваат да бараме нов центар на гравитација. Немој да се бориш со нив. Само најди нов начин да застанеш. ” -Опра Винфри

3. „Не е точно дека луѓето престануваат да ги остваруваат соништата бидејќи стареат. Стареат затоа што престануваат да ги остваруваат соништата.“ – Габриел Гарсија Маркез

4. „Едно, запомнете да погледнете нагоре во ѕвездите, а не на дното. Никогаш не се откажувајте од работата. Работата ви дава значење и цел живот е празен без неа. “ -Стефен Хокинг

5. „Ние сме она што постојано го правиме. Значи, извонредноста не е чин, туку навика.“ -Аристотел

6. „Сега кажи ми, што сакаш да направиш со твојот див и скапоцен живот?“ -Мари Оливер

7. „Откријте кои сте и направете го тоа намерно.“ -Доли Партон

8. „Некои луѓе сакаат тоа да се случи, некои сонуваат тоа да се случи, а други прават тоа да се случи.“ -Мајкл Џордан

Напишете коментар