10 мисли за болката кои допираат и до најтемните катчиња од душата

Болката е неминовно искуство во животот. Порано или подоцна секој човек се запознава со неа. Но она што е најважно е што ќе успееме да извлечеме од истата за да станеме подобри луѓе.

Ви претствауваме неколку мудри мисли за болката.

1. Можеме да ја излечиме сопствената болка со тоа што ќе се свртиме кон болката на другите. Кога размислуваме како да ги олесниме страдањата на другите, нашето страдање се намалува. Тука е вистинската тајна на среќата.”

2. „Ние стануваме подобри кога нашата љубезност се тестира.”

3.Страдањето е можност која судбината ни ја подарува. За да научиме како да бидеме силни и да се соочиме со опасностите и искушенијата.”

4. „Тагата не може да се сподели. Секој ја носи сам. Негов товар, на негов начин.”

5.Тагата е како река, сакам да кажам дека таа постојано се менува. Чудно е да го кажам ова, бидејќи сум оптимист во душа, но јас би рекла дека на некој начин таа се влошува. Колку повеќе време поминува, толку повеќе ти недостига тој некој.”

6. „Да мислам на тебе е лесно, го правам тоа секој ден. Но, недостигањето е болка којашто никогаш не поминува.”

7. „Зад секоја убава работа, има некаква болка.”

8. „Понекогаш среќните спомени најмногу болат.”

9. „Секоја болка дава лекција и секоја лекција менува личност.”

10. „Сакајте, секогаш сакајте до болка.”

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели