Skip to content

10 мисли за иднината кои ќе ве замислат

Иднината значи надеж. Сите понекогаш се наоѓаме “заглавени” помеѓу минатото, иднината и она што се случува во сегашноста. Прочитајте ги следниве мисли кои се однесуваат на иднината.

Токму овие мисли ќе ве поттикнат да размислувате позитивно за работите што допрва треба да се случат и ќе ви докажат дека сепак не треба да гледате таму назад, бидејќи со сигурност ништо не се променило.

1. „Не мора да ги видите сите скалила за да го направите првиот чекор.”

2. ,,Верувајте дека можете и веќе сте на половина пат до успехот.”

3. ,,Променете го животот денес. Не коцкајте се со иднината, дејствувајте денес, без одложување.”

4. „Најчестиот начин на кој луѓето се откажуваат од нивната моќ е размислувањето дека немаат никаква моќ.“

5. „Паднете седум пати, но станете осмиот пат.“

6. ,,Иднината им припаѓа на луѓето кои веруваат во убавината на своите соништа.”

7. „Секој светец има минато, секој грешник има иднина.“

8. „Знаеме што сме во сегашноста, но не знаеме што можеме да станеме во иднина.“

9. „Иднината им припаѓа на оние кои можат да ја видат можноста, пред таа да стане вистински видлива.”

10. „Помеѓу минатото кое се губи и иднината која се наѕира, ни се случува живот.“

Напишете коментар