Пилот- Ненад Џамбазов

Јас сум пилот, секој знае

над облаци летам,

пренесувам луѓе, товар

низ цел свет ги шетам.

 

Ќе ви кажам, не е шега

за најмала грешка,

може веднаш да се случи

трагедија тешка.

 

Пред да летам два-три часа

се одморам, спијам,

кога сум во авионот

само вода пијам.

 

За да бидеш пилот деца

треба труд и мака,

но ако со љубов леташ

секој ќе те сака.

Извадок од збирка песнички „Со децата поубав е светот“.

Автор: Ненад Џамбазов

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?