Детско катче Песни за деца

Детството е златно време – Стојан Тарапуза

Прочитајте ја оваа песна за деца од Стојан Тарапуза и вие, но прочитајте им ја и на најмалите. Кога се пишува за детството, секогаш преовладуваат носталгични моменти.

Детството е златно време

Детството е чудно време,

ниту спие, ниту дреме!

На најбрзи коњи јава

на желбите глас им дава!

Има круна, трон од смеа,

и царство под сина стреа.

Сонцето е негов златник

– од ветрот е побрз патник!

Детството е златно време,

преполно со зрачно семе!

Колку вреди, секој знае,

но си оди-кратко трае!

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје