Детско катче Песни за деца

Книгата е живот – Стојан Тарапуза

Денес споделуваме една песна за деца од Стојан Тарапуза.

Книгата е живот, животот е пламен,
разлистај ја, дете, во двор сончев, рамен
прочитај ја, потем седни си крај води,
пред тебе во капки сонцето ќе броди,
тајните ќе листат, соништа ќе горат,
очите од спокој ќе расцутат, зборат.
Стокатен од ука, знаење и среќа,
гласот ќе ти тече низ труба од цвеќа,
низ блескот од ѕвезди радоста ќе плови,
птици ќе те растат, мислата ќе снови.
Во срцето сила нова ќе се роди,
вистината, мило, сегде ќе те води!

Стојан Тарапуза

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје