Очи

Живееме во математички свет,

Но ништо не  е рамно на љубовта,

Таа е рамна на нашата бесконечност.

Не можеме да сфатиме

Допирот не е равенка која може да се реши

Погледот не е линија која може да се измери

Зборот не е интеграл кој треба да се изведи

Соединувањето не е збир на две бројки

Туку на две души

Подавањето на рака

Не е одземање на слобода

Туку давање на љубов.

Во љубовта нема теореми за докажување

Таа е доказ дека можеме да победиме сѐ

Ако ја имаме во нашите срца

Без да ја измериме,

Без да ја ставиме на вага

Нашата предаденост кон другиот

Доволно е само да погледнеме нечии очи

И таму го имаме целиот свет

Целиот универзум

Кој не се мери

Само се чувствува со срцето.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели