„Љубовта е нешто друго“, видео рецитација од Менче Кадинец

Љубовта е нешто друго
Не е допирот твој и мој
Љубовта не моли
И солзи не лее
Љубовта е нешто друго
Не е спојот, не е допирот
Не лажи се, не лажи ме
Спокојно пливам во други води
Не чезнеам по телото твое
Љубовта е нешто друго
Не е молба, не е жалба,
Не е невиност, не е освета
Љубовта е сјај што чезнее
Сјај што простува
И повторно спојува
Ти си другар само мој
Кој освета крои
А јас сакам да заминам
Од светот твој што не е мој
Тихо, зошто тишина ми треба
И ѓаволот над мене вреба
Мирно, без некој да ме гази
Со топлина кон сите
И затоа ти подавам рака
Да не ми биде мака
Зошто љубовта е нешто друго
Не е спојот, не е допирот
Љубовта не моли, и солзи не лее
Мирно, збогум да ти речам
Без да клечам, заминувам тивко
И твојот мир го сакам
И Господ сила да ми даде
Да ти даде, мислиш ќе ме предаде.

Слушнете ја рецитацијата на овие стихови во изведба на Менче Кадинец!

close

Впиши го војот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели!