Распишан конкурс за награда “Бели Мугри“ за поетска збирка од ЈУ Дом на култура “Кочо Рацин“ – Скопје

ЈУ Дом на култура “Кочо Рацин“ –  Скопје распишува конкурс за награда “Бели Мугри“ за поетска збирка.

Пропозиции:
  • Поетската збирка треба да содржи најмногу 1200 стихови;
  • Да е напишана на македонски јазик;
  • Да не е досега објавувана;
  • Право на учество имаат сите автори на возраст до 35 години;

Ракопсите треба да се испратат во три примерока под шифра (а во посебен запечатен плик да се достави: шифра, име и презиме и матичен број на авторот како и тел за контакт), на адреса: „Димитрие Чуповски“ – 20а, поштенски фах-173-1000 Скопје (Со назнака „За конкурс“ за поетска збирка) или директно во самата институција, најдоцна до 20.11.2020 г.

Стручното жири ќе ги откупи авторските права, а предвидено е и печатење на наградената поетска збирка и промоција на истата на 22.12.2020 година.

За сите дополнителни информации јавете се на тел. 02 3163 739

close

Впиши го војот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели!