Слушнете ја поезијата насловена “Градот“ на Стиховен Калибар со блуз музика во позадина

„Градот е брз, градот е хаос.
Полн со урбани легенди лажни
јадни безделници што дремат на кафе
во полни кафеани со душите гладни…“  – Вака почнува поезијата на Горан Јанкуловски чиешто уметничко име е Стиховен Калибар.

Тој е хип хоп артист и афористичар од Скопје. Кариерата ја започнува во 1995 г., а покрај албуми и видео записи има објавено неколку книги. Од кои едната е „Збирка мудрости и афоризми“, другата со урбаната тематика, која се вика „Двоглед“ како и стихозбирката „Проклетници“. Има издадено збирка афоризми „Стихија“, хаику книга „Бог да ги бие кучињата касапски” и збирка афоризми “Ни лук јал, ни ќебапи мирисал” (2017).

Слушнете ги преостанатите стихови од “Градот“ од стихозбирката “Проклетници“  на видеото подолу.

close

Впиши го војот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели!