Skip to content

Моќта е во храброста на успешните луѓе – Атанасовска Ема

  • by

Успешните луѓе не секогаш успеваат. Како и секој човек, има свои несовршености, недостатоци или пак доживеан пад и неуспех. Моќта на успешните луѓе не е во тоа што ги поминуваат сите препреки и пречки, не им даваат на значење дека се слаби и дека не можат да успеат. Едноставно, тие не се откажуваат, даваат максимално сè од себе, за да бидат успешни. Знаејќи дека сиот труд еден ден ќе вреди многу, отколку да се откажат и да паднат на зборовите што другите ги кажуваат за нив. За нив секој ден е нов почеток и борба. Моќта не е само во храброста да ги превземеме сите предизвици кој ни ги нуди животот. Треба да бидеме подготвени на сè и да не успееме повторно и повторно да се обидеме. Ама никогаш да не се откажеме.

Атанасовска Ема

Напишете коментар