Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Кога ќе слетам ќе разговараме – Виктор Кадинец

Јас те барав.

Ти не се јавуваше.

Барајќи те, се побарав себеси.

Си поразговарав.

Убав човек сум бил.

Паметни работи си кажав.

 

Слетував и полетував како Боинг 737.

СОС повик, во позадина.

Ми викаш-немаш дозвола да слеташ.

Ти викам-ниту ја побарав.

Ами како тогаш-ми викаш.

Ами вака-контролна кула спреми се за вонредно слетување.

Немаш дозвола-ми викаш.

Контролна кула за ова што ќе го направам не ми треба дозвола-ти викам.

Како мислиш-ми викаш.

Контролна кула кога ќе слетам ќе разговараме-ти викам.

Не разбираш долу нема ништо, само јас- ми викаш.

Се смеам.

По тебе и идам- ти викам.

Го исклучив радиото.

 

Ти ме бараше.

Јас не се јавував.

Барајќи ме.

Дали се пронајде себеси?

Оти јас доаѓам.

Believe it or not.

Виктор Кадинец

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје