Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Среќа – Гордана Каракашевска

Некогаш

Бевме поинакви

Се смеевме долго

Полу гласно

Полу пијани

Беше тоа

Нашето

најубаво време

Сега со времето

Се разминуваме

Во поинакво време

Се сретнуваме

Секој поглед

Тешко

Брзо

Гласно

Се лепи на ѕидовите

Исполнувајќи го времето

Кое ни останало

Гордана Каракашевска

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје