Литература Македонска поезија Македонски автори

Очи

Ме приклешти како птица во стапица

Ме пренесе во кафез од желби

Ме поплави со бура од емоции

Не можам да ги раширам крилјата

Не можам да најдам клуч од кафезот

Не можам да ја стишам бурата

Небо ми треба за да полетам

Клуч за да ги најдам сите љубови

Сонце за да сокријам бурата,

Ти ја нудам небесата ми рече

Мојата божественост е клуч за сите љубови

Моите очи се сонце каде се крие цела светлина

Таму ќе полетам

Таму ќе ја откријам љубовта

Таму ќе светнам под Сонцето

Во небесата на твоите Очи.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје